Fazuľka je pre náš organizmus ozajstná zlatá baňa, vo veľkej miere obsahuje vitamíny A, B1, B2, B9, C a vitamín K, ďalej je bohatá na mangán, horčík, meď, vápnik, draslík, fosfor a selén. Je vynikajúcim zdrojom železa a medi a vďaka tomu zvyšuje energiu organizmu. Beta-karotén a vitamín C, nachádzajúce sa v zelenej fazuľke viažu voľné radikály, a prispievajú k čistote cievnych stien a priaznivo ovplyvňujú zdravie obehového systému. Fazuľka napomáha tráveniu, reguluje vstrebávanie tukov a sacharidov, možno ju vynikajúco aplikovať v rámci detoxikačných kúr, a môže byť vynikajúcim spojencom tých, ktorí chcú schudnúť. Účinné látky zelenej fazuľky prispievajú k zdravému vývinu kostí a posilňujú bunkové steny. Fazuľka disponuje okrem toho silnými protizápalovými účinkami. Jej pravidelná konzumácia sa odporúča predovšetkým pri problémoch s kĺbami a v prípade astmy.